Raak mij aan! Touch me!

Een stel komt eten in zeer exclusief restaurant, waar de chef een fenomenaal menu heeft samengesteld, dat wat schokkende verrassingen bevat.

Een koppel, Margot (Anya Taylor-Joy) en Tyler (Nicholas Hoult), reizen naar een kusteiland in de Pacific Northwest om te dineren in het exclusieve restaurant Hawthorn. Daar heeft de teruggetrokken, wereldberoemde chef-kok Julian Slowik (Ralph Fiennes) een uitgebreid tasting menu bereid voor speciaal geselecteerde gasten. Naast het stel zijn drie jonge, al ladderzatte tech-bros, een ouder rijk echtpaar, gerenommeerde restaurantcriticus Lillian Bloom en haar tijdschriftredacteur, en een beroemde filmster van middelbare leeftijd met zijn assistent  aanwezig in het restaurant. 

Begeleid door het onberispelijk geklede personeel onder leiding van generaal Elsa (Hong Chau), wordt de avond alsmaar spannender door geheimen van de gasten die aan de oppervlakte komen en onverwachte gangen die worden geserveerd. Het wordt de dinerende gasten steeds meer duidelijk dat het uitgebreide menu van Slowiks is ontworpen voor een avond vol schokkende verrassingen.

"Blijft tot het eind verrassend"
de Volkskrant 13108
" It’s maliciously entertaining"
The Guardian 13107
"Erg smakelijk acteerwerk"
VPRO Cinema 13106

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Menu.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
107 min
Kijkwijzer
Acteurs
Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult
Land
VS
Jaar
2022
Regie
Mark Mylod

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >