Raak mij aan! Touch me!

Bedien onbeveiligde CCTV-camera's met een Playstation-controller!

The Lookout is een interactieve installatie die het mogelijk maakt om onbeveiligde en met internet verbonden camera’s te bekijken en te bedienen. De installatie toont een ruime selectie uit realtime beelden van ruim 1500 onbeveiligde CCTV-camera's. Ze zijn onbeschermd, hebben geen wachtwoord of gebruiken een standaard makkelijk te vinden wachtwoord. Wanneer je de controller gebruikt, zal de motor van de camera zich fysiek ergens in de wereld verplaatsen.

Over Dries Depoorter

Belgisch mediakunstenaar Dries Depoorter (1991) staat internationaal bekend om zijn pakkende en humoristische werk rond thema's als privacy, sociale media, kunstmatige intelligentie en surveillance. Onder zijn creaties bevinden zich apps, games en interactieve installaties, waaronder het viral gaande The Flemish Scrollers, waarin Vlaamse politici real time getagd worden wanneer ze in het parlement op hun gsm zitten,  en The Lookout waarin je zelf onbeveiligde beveiligingscamera’s kunt bedienen en bekijken. 

Over Dries Depoorter

Onderdeel van ‘In Internet We Trust’

We zijn bijna 24/7 verbonden met het internet, ons digitale leven is steeds meer verweven met ons ‘echte’ leven. De digitale apparaten en structuren waarmee we onszelf omringen brengen veel voordelen en gemak. Maar het maakt ons ook kwetsbaarder. Onze privacy maar ook onze veiligheid zijn in het geding, op individueel niveau maar ook op groter, maatschappelijk en economisch niveau. 
Het 25-jarig bestaan van de domeinnaam Google.com (15 september), de ‘internationale maand van de cyber security’ (oktober), de ‘week van de mediawijsheid’ (5 t/m12 november) en de nationale ‘Check je wachtwoordendag’ (op 24 november) zijn voor Forum Groningen aanleiding om onder de titel In Internet We Trust dit najaar een aantal activiteiten rond dit thema te organiseren voor een breed publiek.

Meer In Internet We Trust

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Lookout - Dries Depoorter.