Raak mij aan! Touch me!

In The Last Black Man of San Francisco heeft hoofdpersoon Jimmie Fails één wens: het majestueuze Victoriaanse huis dat zijn grootvader bouwde terugwinnen.

Elke week bezoekt Jimmie met zijn enige vriend, Montgomery, zijn droomhuis in San Francisco en fantaseert hij over betere tijden, ver voor de gentrificatie van zijn oude buurt. Wanneer de huidige eigenaren plotseling verhuizen grijpt Jimmie zijn kans en probeert hij het huis weer terug te veranderen naar vroeger. De hereniging van zijn familie en het herstel van de gemeenschap die hij voor ogen heeft blijken echter niet zo makkelijk als hij had gehoopt.

Het indrukwekkende debuut van regisseur Joe Talbot was dé hit van het Sundance Film Festival en won verscheidene prijzen. Met zijn film over de intieme wanhoop van één man vertelt Talbot een tijdloos verhaal over verandering en de vraag wie het recht heeft de identiteit van een stad te bepalen. Elke scène voelt fris en onvoorspelbaar en de prachtige beelden laten visuele poëzie en realisme naadloos in elkaar over gaan. Barack Obama noemde de film als een van zijn favorieten van 2019.

"Bruist van de originele ideeën"
VPRO Cinema 6129
Taal
Engels gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
121 min
Acteurs
Jimmie Fails, Jonathan Majors, Rob Morgan
Land
Verenigde Staten
Jaar
2019
Regie
Joe Talbot

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks filmnieuws in je inbox >

Wekelijks filmnieuws in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on