Raak mij aan! Touch me!

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen.

Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (2018, Generation Wealth, 2012, Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw die zich zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu? Na haar vlucht met haar man naar Haïti tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als ‘moeder van het volk’. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt.

The Kingmaker, Imelda Marcos toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos regime en het huidige politieke klimaat. In een tijd waarin fake-nieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda’s comeback een huiveringwekkend sprookje.

"Een van de beste documentaires die u dit jaar zult zien"
Trouw 6196
"Biedt inzicht in de band tussen populisme en kleptocratie"
NRC 6195

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Kingmaker, Imelda Marcos.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
101 min
Kijkwijzer
Acteurs
Imelda Marcos
Land
Denemarken,VS
Jaar
2019
Regie
Lauren Greenfield

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks onze filmnieuwsbrief in je inbox? >

Wekelijks onze filmnieuwsbrief in je inbox? >