Raak mij aan! Touch me!

Een surrealistische komedie gebaseerd op een herinterpretatie van Robinson Crusoe, waarin de actualiteit aan de orde wordt gesteld door middel van visuele poëzie en symboliek.

Robinson luiert rustig op de top van een klif van een afgelegen eiland, als hij in de verte ziet hoe een grote rubberboot omslaat in een torenhoge golf. Tientallen vluchtelingen uit Afrika, die onderweg waren naar Italië, worden opgeslokt door het water en spoelen om de beurt levenloos aan. Er is één overlevende, Robinson noemt hem Vrijdag. “I’m saving you,” zegt hij, “Hello savior,” antwoord Vrijdag. De conventionele verhaallijn wordt na het ontmoeten van Vrijdag al snel losgelaten om in een puur artistieke vorm te praten over actuele zaken, door middel van visuele poëzie en symboliek. 

The Island vertelt het verhaal over het individu Robinson die in eenzaamheid leeft op een verwoestende planeet en, beperkt door zijn eigen hypocrisie, op zoek is naar de zin van het leven. De hervertelling van Daniel Defoe’s klassieker combineert op een hele fantasierijke wijze levendige kleuren en een surrealistisch verhaal, om zo commentaar te geven op rassenverhoudingen, de benarde situatie van immigranten en de tragische ecologische toekomst van onze planeet.

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

Bekijk online
"Tegendraads met een actuele twist"
NRC 12015
"Animatie-equivalent van een toverbal"
De Volkskrant 12018
"De film overtuigt vooral artistiek"
Trouw 12016

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Island.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
85 min
Kijkwijzer
Acteurs
Alexander Balanescu, Lucian Ionescu, Cristina Juncu
Land
Roemenië,België,Frankrijk
Jaar
2021
Regie
Anca Damian

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >