Raak mij aan! Touch me!

Indrukwekkend drama over een homoseksuele jongeman die zich bij het Korps Mariniers voegt. Moonlight meets Full Metal Jacket.

Het regiedebuut van Elegance Bratton, geïnspireerd op zijn eigen levensverhaal, volgt een jongeman die zich bij het Korps Mariniers voegt nadat hij op 16-jarige leeftijd door zijn moeder het huis uit werd gegooid omdat hij homo was.

Ellis, een jonge, homoseksuele zwarte man, heeft een slechte band met zijn moeder, die niets met hem te maken wil hebben. Met weinig hoop voor de toekomst besluit hij om zich bij de mariniers aan te sluiten. Vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de slopende basistraining, vindt hij onverwachts kameraadschap, kracht en steun in deze gemeenschap. Zijn nieuwe gevoel van verbondenheid heeft grote invloed op zijn identiteit en zal hem voor altijd veranderen.

The Inspection speelt zich af in het tijdperk van het Amerikaanse “Don’t Ask, Don’t Tell, Don’t Pursue“-beleid, dat voorschreef dat sollicitanten bij het leger niet langer gevraagd mochten worden naar seksuele geaardheid. Toch is homofobie diep verankerd in alle aspecten van het leger, van bootcamp tot battle.

"Intieme, emotionele momenten met scherpe dialogen"
Trouw 14027
"Semi-autobiografisch filmdebuut van schrijver/regisseur Bratton"
VPRO Cinema 14026
"Intieme, emotionele momenten met scherpe dialogen"
Trouw 14025

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Inspection.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
95 min
Kijkwijzer
Acteurs
Gabrielle Union, McCaul Lombardi, Jeremy Pope, Bokeem Woodbine, Aaron Dominguez
Land
VS
Jaar
2022
Regie
Elegance Bratton

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >