Raak mij aan! Touch me!

Op 5 juli 1968 speelden The Doors een legendarisch concert op de planken van de Hollywood Bowl in Los Angeles.

Dit concert wordt gezien als een van de beste optredens van de band die ooit is vastgelegd op film. Het optreden vond plaats na het succes van de release van het derde album van The Doors Waiting for the Sun, en hun nummer 1 hit Hello, I Love You. In een paar jaar tijd hadden ze hun live act flink verbeterd en waren ze op 5 juli 1968 in topvorm!

Dit jaar op 4 november 2021, ter ere van het 50-jarig bestaan van L.A. Woman, kunnen liefhebbers van The Doors weer even het gevoel hebben de band live te zien met The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition. Of zoals Ray Manzarek (mede-oprichter en toetsenist) zelf zei: “You can hear it as if you were at the Hollywood Bowl, on stage with us.”

The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition is zorgvuldig gerestaureerd van originele cameranegatieven en opnieuw gemixt en gemasterd met behulp van de oorspronkelijke multi-track tapes. Het gehele concert is van begin tot eind te zien, met onder andere hits als Hello, I Love You, The WASP en Spanish Caravan. Daarnaast is er exclusief voor bioscoop een muzikaal optreden én interview te zien met John Densmore (drummer) en Robby Krieger (gitarist).

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
94 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jim Morrison, John Densmore, Robby Krieger, Ray Manzarek
Land
VS
Jaar
2021

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >