Raak mij aan! Touch me!

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid.

Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Agenda

Woensdag 8 juni
19:00 tot 20:42
Camera 4
€ 11,00
Taal
Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Duur
92 min
Kijkwijzer
Land
VS
Jaar
2018
Regie
John Chester

Forum Green House

Vanaf het begin van de lente staan we stil bij de relatie tussen mens en natuur door middel van talks, films, een groene markt en een schitterend groeiend kunstwerk!

Forum Green House

Misschien vind je dit ook leuk

Groningse boer van de toekomst Groningse boer van de toekomst

Groningse boer van de toekomst

woensdag 15 juni 20:00 tot 21:30
Oerboeren van het Westerkwartier Oerboeren van het Westerkwartier

Oerboeren van het Westerkwartier

donderdag 9 juni 20:00 tot 21:30
Cow Cow

Cow

woensdag 1 juni 19:00 tot 20:34

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >