Raak mij aan! Touch me!

Jeff 'De Dude' Lebowski belandt in een gigantische puinhoop van gebeurtenissen als hij wordt verward met een andere man, Lebowski.

Jeff Lebowski, die bij voorkeur en doorgaans 'The Dude' genoemd wordt, krijgt bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam, wiens jonge vrouw grote schulden heeft. Jeff besluit de miljonair Lebowski op te zoeken, maar dat heeft vergaande gevolgen...Het uit de hand lopen van deze situatie wordt spetterend verbeeld, met sterke, humoristische typetjes, hallucinogene droomsequenties en wonderbaarlijke dialogen.

The Big Lebowski is een Amerikaanse filmkomedie uit 1998 van de gebroeders Joel en Ethan Coen. In de loop van de jaren kreeg de film een cultstatus en deze werd in 2014 toegevoegd aan het National Film Registry.

Met inleiding en nagesprek | 23 november 19.00 uur

Deze voorstelling word gehouden in het kader van Marvelous Mind, een initiatief van BCN Brain, UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen, naar analogie van het Amsterdamse initiatief Brein in Beeld, waarin we kennis delen en de discussie aangaan over de werking van de hersenen, over hersenziekten, hoe daar mee om te gaan en hoe die kunnen worden behandeld. Deze editie spreekt Marie-José van Tol (UMCG) naar aanleiding van The Big Lebowski over apathie. De avond wordt afgesloten met een discussie na afloop van de film.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Big Lebowski.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
112 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman
Land
Verenigde Staten
Jaar
1900
Regie
Joel Coen, Ethan Coen

Forum Classics

Smakelijke culthits, verantwoorde mijlpalen en uitbundige guilty pleasures halen we nog één keer terug naar het witte doek.

Forum Classics

Misschien vind je dit ook leuk

Goodfellas 30th Anniversary Goodfellas 30th Anniversary

Goodfellas 30th Anniversary

zondag 6 december 19:25 tot 22:01
Total Recall: 30th Anniversary Total Recall: 30th Anniversary

Total Recall: 30th Anniversary

zaterdag 5 december 21:30 tot 23:33

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on