Raak mij aan! Touch me!

Prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond, in jouw favoriete bioscoop: dat is de Best of IDFA on Tour '22-'23! Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen. De nieuwe Best of IDFA on Tour start januari 2023.

Programma

Programma Best of IDFA on Tour: 
11.00 uur: PARADISE (88 min) 
pauze (45 min)
13.15 uur:  REIS DOOR ONZE WERELD (113 min)
pauze (20 min)
15.30 uur APOLONIA, APOLONIA (116 min) 
17.25 uur: einde
 

Paradise

In de zomer van 2021 leidt een uitzonderlijke hittegolf in Jakoetië, het noordoosten van Siberië, tot enorme bosbranden. Op de eindeloze taiga ligt het dorp Shologon, gehuld in oranje rook en zwarte as. Het bos staat in brand en de vlammen naderen snel. Deze visueel sterke film is gelardeerd met een Jakoet-sprookje over de wind die over de heilige berg blaast. Een oud verhaal dat nu akelig actueel is, omdat diezelfde wind nu vooral de vlammen dichterbij brengt. De camera gaat met de mannen mee het vuur in, door hen De Draak genoemd, als ze proberen de vlammen te bedwingen.

Diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld

Paradise

Reis door onze wereld

Sporten met flessen als gewichten. Goede vrienden die je spreekt via videobellen, en dan na een uur samen moeten beslissen of je een nieuwe zoomlink aanvraagt. Plots die twee kraaien in de tuin opmerken. Door corona kromp de wereld van het documentaire-echtpaar Petra en Peter Lataster. Toen de lockdown kwam, richtten zij de camera op zichzelf, op de natuur in hun tuin en op hun buren. In al die tijd is er één constante: de tedere relatie van het echtpaar en hun liefdevolle blik op de wereld om hen heen. Genomineerd voor de IDFA Award for Best Dutch Film

Nederlands gesproken, niet ondertiteld 

Reis door onze wereld

Apolonia, Apolonia

Een sprookjesachtig bestaan leidde Apolonia Sokol in de ogen van de Deense filmmaker Lea Glob, toen zij haar in 2009 voor het eerst portretteerde. Het resultaat is dit dertien jaar omspannende, fascinerende portret van een jongvolwassen vrouw die haar plek zoekt in de (kunst)wereld. Apolonia is overtuigd van haar talent, maar heeft het niet altijd makkelijk. Sprookjes bestaan niet; een vrouwelijke kunstschilder moet meer opgeven en heeft meer te overwinnen dan een man, is een van de lessen die Apolonia leert.

Diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld 

Apolonia, Apolonia

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Best of IDFA on Tour.

Misschien vind je dit ook leuk

Koolhovens Keuze Koolhovens Keuze

Koolhovens Keuze

vrijdag 17 februari 19:30 tot 23:15

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >