Raak mij aan! Touch me!

De stoep voor zijn flat is het toneel waar regisseur Pawel Lozinski zijn camera op heeft gericht. Passanten maken een praatje, vertellen hun levensverhaal en schetsen collectief een beeld van het hedendaagse Polen.

Vanaf het balkon richt hij zijn camera op de stoep voor zijn flatgebouw. Op die grijze strook, ingeklemd tussen dofgroen gras en manshoog hekwerk, trekt een bonte stoet buurtbewoners, familieleden, toevallige passanten en daklozen voorbij. Lozinski probeert met iedereen een praatje aan te knopen. Hij vraagt wie ze zijn en wat ze doen, maar ook wat zij denken over de betekenis van het leven. Sommigen lopen gehaast door maar de meesten antwoorden uitvoerig en vertellen halve levensverhaal.

Met open vizier, en nadrukkelijk aanwezige camera en microfoon, legt Lozinski kleine frustraties en persoonlijke drama’s vast. Zijn opstelling schept ruimte voor gesprek, een soort publieke biechtstoel die een grote verscheidenheid aan unieke verhalen aantrekt. Zo verandert hij een trottoir in een rustige buitenwijk van Warschau in een toneel waarop het hedendaagse Poolse leven in al zijn facetten voorbijkomt.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Balcony Movie.

Taal
Pools gesproken, Engels ondertiteld
Duur
101 min
Land
Polen
Jaar
2021
Regie
Pawel Lozinski