Raak mij aan! Touch me!

Dé expositie die je meeneemt in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC superhelden en schurken. Dichter bij sommige van je favoriete DC-superhelden kom je niet!

Tot en met 26 maart te bezoeken

De grote internationale tentoonstelling The Art of DC - The Dawn of Super Heroes  is tot en met 26 maart 2023 te zien in Forum Groningen! Dit is je kans om geweldige props als de Batmobile in het echt te bewonderen, want na Groningen is deze expositie niet meer in Europa te zien.

Batmobile, Jack Nicholsons Jokerpak en Christopher Reeve’s Superman cape

The Art of DC bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 artworks van DC's beroemdste Super Helden én Super Schurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews. Zo zie je de ruim drie meter grote Batpod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan, een schaalmodel van de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, het Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter's iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70.

Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

Toegang en tickets

De expositie is te bezoeken tot en met 26 maart 2023. Vooral in de weekenden en schoolvakanties kan het snel vol zitten. Dus wees er op tijd bij: koop je tickets van te voren online via de kalender hieronder.

Kluisjes

Bij een bezoek aan The Art of DC is het verplicht om je jas en tas in een kluisje te plaatsen. Deze gratis kluisjes zijn te vinden bij de ingang naar de expositiezalen. Gebruik van de kluisjes is op eigen risico.

Bekijk ticketprijzen en kortingen

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Art of DC - The Dawn of Super Heroes.

Met de klas naar The Art of DC?

Wil je met jouw leerlingen naar de expositie? Boek dan eerst je rondleiding online, voor primair onderwijs of voor voortgezet onderwijs en MBO.

Met familie, vrienden of collega's naar The Art of DC?

Wil je exclusief de expositie bezoeken samen met je vrienden, familie of collega's? Kortom, dat de deuren alleen voor jullie opengaan? Boek dan een avondopenstelling >

Net bevestigd: Disney-expositie

Vanaf 22 april is Disney - Telling Timeless Stories in het Forum te bezoeken. Duik in de magische wereld van Disney Animation en ontdek het creatieve proces erachter.

Net bevestigd: Disney-expositie

DC SUPER HEROES and all related characters and elements © & ™ DC WB SHIELD: © & ™ WBEI. (s22)

Over deze expo

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes is een unieke tentoonstelling die de geschiedenis en mythologische kracht van klassieke superhelden eert. Personages en verhalen die al vele generaties tot de verbeeldingen spreken, waar vele beroemde regisseurs hun tanden in zetten, zijn een vast onderdeel van de populaire cultuur geworden. De tentoonstelling was eerder te zien in Parijs, waar hij tot stand kwam, Londen, Abu Dhabi, Lödz (Polen), Hong Kong en in vier opeenvolgende steden in Japan (Tokyo, Fukuoka, Osaka en Nagoya). Na Groningen is de tentoonstelling niet meer in Europa te zien.

Over deze expo

Dit is het Forum

In het hart van Groningen staat het Forum, een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Met grote exposities, museum Storyworld, vijf filmzalen, de bibliotheek, het Smartlab, horeca en een dakterras met fenomenaal uitzicht. Kom langs en laat je verrassen!

Foto © Peter Wiersema

Dit is het Forum