Raak mij aan! Touch me!

Hoe laten we ons meenemen in zelfrijdend vervoer? Zelfrijdend, zelfvliegend, zelfvarend: de ontwikkeling van autonome mobiliteit gaat in sneltreinvaart. Steeds meer auto’s, treinen, boten en drones verplaatsen zich zelfstandig, zonder menselijke bestuurder. Het is geen science fiction, binnenkort komen we ze elke dag tegen. Wat betekent dat eigenlijk voor de infrastructuur, het overige verkeer en onze manier van reizen?

Professor Bayu Jayawardhana is hoogleraar mechatronica en niet-lineaire regeltechniek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij geeft een update van de technologische ontwikkelingen op het terrein van autonomie en autonome voertuigen en vertelt hoe we ons hierop kunnen voorbereiden.

Yvonne Dubben (Ontwikkelmanager Arriva) gaat in op de techniek achter de zelfrijdende trein van Arriva die begin dit jaar testritten in het Noorden heeft gemaakt. Ook deelt zij de ervaringen van de passagiers die mee mochten. Verandert er met deze innovatie iets aan onze treinreizen?

Na het inhoudelijke deel is er ruim de tijd voor vragen uit het publiek. Ook gaan de sprekers én de zaal aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek over de effecten van autonome mobiliteit in ons dagelijks leven.

TechTalks050 is een initiatief van het Centrum voor Informatie Technologie (Rijksuniversiteit Groningen) en een samenwerking tussen partners van de Rijksuniversiteit Groningen (Industry Relations en Groningen Digital Business Centre), Forum Groningen en 5Groningen. TechTalks050 wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen, Campus Groningen, RDW, TKP en NDC Mediagroep.

Agenda

Maandag 23 november
20:00 tot 21:45
Rabo Studio
€ 10,00

Misschien vind je dit ook leuk

FabLab@Forum: open inloop FabLab@Forum: open inloop

FabLab@Forum: open inloop

donderdag 29 oktober 18:00 tot 21:00
TechStage: Extended Reality TechStage: Extended Reality

TechStage: Extended Reality

woensdag 11 november 20:00 tot 22:00
Walk-in Smartlab Walk-in Smartlab

Walk-in Smartlab

zondag 25 oktober 11:00 tot 17:00

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on