Raak mij aan! Touch me!

De tastbare wereld wordt steeds meer en vaker aangevuld met virtuele realiteit: als een laag eroverheen (Augmented Reality), een volledig nieuwe wereld (Virtual Reality) of een combinatie daarvan. TechStage: Extended Reality laat je kennismaken met verschillende nieuwe, interessante projecten en toepassingen. Waar staan we nu, waar gaat het heen?

Georganiseerd in samenwerking met UMCG, Hanzehogeschool Groningen, WeGoVR en ATOS. 

Woensdag 10 maart
20:00 tot 22:00
Rabo Studio
€ 10,00

Host: Rutger Middendorp

Rutger is freelance ideeënman en verhalenmaker. Hij werkt onder andere als blogger voor Bright (RTL), en het FD. Daarnaast is hij coach en doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur. 

Host: Rutger Middendorp

3D & AR in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Haye Glas is technisch geneeskundige en 3D expert MKA bij UMCG. Bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie in het UMCG worden operaties in 3D voorbereid, precies op maat per patiënt. Door deze 3D-planningen wordt er voorspelbaar en accuraat behandeld. Augmented reality is een nieuwe toevoeging op deze workflow, en heeft zijn specifieke voordelen. 

3D & AR in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

AR gaming & HoloLens 2

Erik Kuiper is User Experience designer (AR/VR) bij ATOS en game-addict. Hoe gaat de toekomst er uit zien voor AR gaming? En welke hulpmiddelen kunnen we nu al inzetten om de AR ervaring nog gaver te maken? Erik Kuiper neemt je met de HoloLens 2 mee naar de toekomst. En wil jij met anderen AR racen in de nieuwste Mario Kart game?

AR gaming & HoloLens 2

Made in VR

Bastiaan Hooimeijer is CTO/Animator bij Happy Ship. Bastiaan is al vanaf het begin van de VR-revival bezig met het gebruiken van VR als creatie medium: hij maakt niet alleen voorstellingen bedoeld voor VR, maar maakt ze het liefst ook direct in VR. Hij geeft een vluchtige demonstratie van hoe dat in zijn werk gaat, en vertelt wat de beweegredenen achter die werkwijze zijn. 

Made in VR
Woensdag 10 maart
20:00 tot 22:00
Rabo Studio
€ 10,00

Misschien vind je dit ook leuk

Biohacking to the future: mens wordt machine? Biohacking to the future: mens wordt machine?

Biohacking to the future: mens wordt machine?

Verwonderavond over de versmelting tussen mens en technologie.

woensdag 31 maart 20:00 tot 22:00

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on