Raak mij aan! Touch me!

De VR-installatie ‘Symbiosis’ van het Nederlandse experience-designcollectief Polymorf is geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse feministisch socioloog Donna J. Haraway (1944). Te midden van de huidige spiraal van ecologische verwoesting schetst ze in haar boek ‘Staying With The Trouble’ (2016) provocerende manieren om onze relatie met de aarde en haar bewoners opnieuw in te richten. Haraway bevraagt de ​​huidige, en pleit voor andere sociale machtsstructuren, waarin relaties tussen mens en dier volledig opnieuw worden vormgegeven.

‘Symbiosis’ is een multi-user en multi-sensorische ervaring waarin mens, dier en technologie samensmelten door middel van gesproken woord, performance, virtual reality, food design, geur en soft robotics. De installatie stelt een deelnemer in staat om een ​​post-menselijke of zelfs niet-menselijke realiteit aan te nemen: een symbiotische mens-dier of mens-technologische relatie.

Ter gelegenheid van het Noorderlicht Festival 2021 geeft Polymorf een exclusieve performance talk, die het publiek inzage geeft in de ontwikkeling van ‘Symbiosis’, dat in november in première zal gaan bij IDFA Doclab.

Deze performance komt tot stand in samenwerking met IDFA Doclab, STRP, BredaPhoto en Forum Groningen

Forum x Noorderlicht

Noorderlicht Festival en Forum Groningen presenteren samen een aantal bijzondere programma's over de invloed van nieuwe technologieën op onze perceptie van de werkelijkheid. 

Agenda

Zondag 29 augustus
20:00 tot 21:00
Rabo Studio
€ 7,50

Meer Noorderlicht X Forum

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

woensdag 25 augustus 19:00 tot 20:45
The Truman Show

The Truman Show

zondag 12 september 19:30 tot 21:37