Raak mij aan! Touch me!

Een ijzingwekkend afstandelijke bovennatuurlijke thriller die het door ons gekoesterde idee dat iedereen uniek is, beproeft.

Stine en Teit, twee typische kunstenaars en intellectuelen uit de middenklasse, verruilen Kopenhagen voor een ongerept bos in buurland Zweden. Tot hun grote schrik blijkt er daar iets vreemds aan de hand. Hun zoon Nemo is er plotseling van overtuigd dat zijn moeder zijn moeder niet meer is. Als Stine en Teit hun nieuwe buren ontmoeten begrijpen ze waarom: die zien er namelijk precies zo uit als zij – het zijn hun vleesgeworden spiegelbeelden.

Weerspiegelingen en dubbelgangers dienen zich vanaf het eerste shot aan als thema: we zien een landschap met een meer, maar dan 90 graden gedraaid, waardoor het water verticaal door het midden van het beeld stroomt. Pas als het beeld wordt gedraaid, zien we welke kant de weerspiegeling is. En later zien we in een glazen deur de reflectie van een moeder en kind.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Superposition.

Taal
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
105 min
Land
Denemarken
Jaar
2023
Regie
Karoline Lyngbye

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >