Raak mij aan! Touch me!

Prefer English?

Go to our English website

Ben jij een international in Groningen?

Het programma is in begrijpelijk Nederlands en met veel ruimte om zelf te spreken. De begeleiders zijn Janine Eleveld en Rudi Kamminga, Nt2-docenten bij Forum. We bieden het programma aan op twee niveaus: rond A2 / B1 en hoger.

Agenda

Vrijdag 7 augustus
09:30 tot 12:30
Cursus 3
€ 7,50
Vrijdag 14 augustus
09:30 tot 12:30
Cursus 3
€ 7,50
Zaterdag 22 augustus
09:30 tot 12:30
Cursus 3
€ 7,50

Het programma

Vrijdag 17 juli: "De omgevallen boekenkast" - Thema Nederlandse literatuur

We spreken over de boeken die je graag leest en introduceren een paar populaire én leesbare Nederlandse schrijvers. Verder krijgen we een rondleiding door de bibliotheek in het Forum met speciale aandacht voor de afdeling Lees & Schrijf en voor buitenlandse boeken.

Vrijdag 24 juli: "Dat staat als een huis" - Thema Architectuur

Wat zijn bijzondere gebouwen in Groningen en hoe kijk je naar de huizen in Nederland? Je leert typische Nederlandse uitdrukkingen over ‘bouwen’ en 'wonen' en je krijgt een rondleiding door het Forum. Daarbij kom je op plekken die bijna nooit iemand te zien krijgt!

Vrijdag 31 juli: "Wat zien ik?" - Thema Nederlandse film

Hoeveel Nederlandse Oscarwinnaars ken je? Of kijk je het liefst naar films uit je geboorteland? We praten over favoriete films en over de Nederlandse filmcultuur. En we gaan naar de film! De programmeur van Forum laat een aantal fragmenten uit 'iconische' Nederlandse films zien.

Vrijdag 7 augustus: "Tom Poes, verzin een list!" - Thema Nederlandse strips

Je maakt kennis met een aantal beroemde Nederlandse (en Vlaamse) strips en prentenboeken. Kunnen Nijntje, Ollie B. Bommel en Jan, Jans en de kinderen je helpen om Nederland beter te leren kennen? Verder krijg je een rondleiding door Storyworld, hét museum voor strips, animaties en games in het Forum.

Vrijdag 14 augustus: "Wadapatja" - Thema Groningen

Wat vind je mooi en bijzonder of misschien juist vervelend aan Groningen en Groningers? Je gaat in gesprek over de stad en de provincie met een speciale gast: Martin Hillenga, historicus en schrijver van het boek 'Wadapatja - 101 Groninger tradities, gebruiken en (eigen)aardigheden'. Er is poffert bij de koffie en misschien hebben we zelfs tijd voor een korte stadswandeling.

Zaterdag 22 augustus: "Ik heb de banden vol met wind" - Fietsexcursie naar Garmerwolde

Op de fiets gaan we van het Forum naar Garmerwolde (vlakbij Groningen). Daar bezoeken we de prachtige middeleeuwse kerk en de expositie Feest! In Oost en West. Na afloop koffie (of thee) met heerlijke taart in het theehuis naast de kerk.

Misschien vind je dit ook leuk

AI: More than Human AI: More than Human

AI: More than Human

woensdag 5 augustus 16:00 tot 17:00
Storyworld Storyworld

Storyworld

woensdag 5 augustus 16:00 tot 17:00
Cinema Cinema

Cinema

We're screening English spoken films again!

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on