Raak mij aan! Touch me!

Questlove's meeslepende documentaire is deels muziekfilm, deels historisch verslag van een episch evenement dat de zwarte cultuur vierde.

Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu.

Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden. De film bevat nooit eeder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

"Wervelende ode aan vergeten festival"
NRC
"Misschien wel de beste concertfilm ooit gemaakt"
The Guardian
"Nog steeds actueel"
BBC

Agenda

Zaterdag 18 september
21:30 tot 23:37
Rabo Studio
€ 11,00
Zondag 19 september
16:00 tot 18:07
Rabo Studio
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
117 min
Kijkwijzer
Land
VS
Jaar
2021
Regie
Ahmir “Questlove” Thompson

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >