Raak mij aan! Touch me!

Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard.

Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was. Een fantastische, met Oscar bekroonde hoofdrol van Julianne Moore.

Marvelous Mind

Still Alice wordt vertoond in samenwerking met Marvelous Mind, een initiatief van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen, ter gelegenheid van Wereld Alzheimer dag. De voorstelling wordt ingeleid door prof. Dr. Peter De Deyn, een autoriteit in de Benelux op het vlak van o.a. dementie, neuroloog en directeur van het Alzheimer Research Centrum Groningen.

Taal
Engels gesproken ,Nederlands ondertiteld
Duur
101 min
Kijkwijzer
Acteurs
Julianne Moore, Alec Baldwin, Kirsten Stewart
Land
VS, Frankrijk
Regie
Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on