Raak mij aan! Touch me!

Een acteur schnabbelt stiekem bij in een drag club waar uit de hand lopende sabotagespelletjes tot geweld leiden.

Soapacteur James zegt zijn baan op in een poging serieuze rollen te bemachtigen, maar hij belandt met een dragact in een plaatselijke nachtclub. Terwijl hij zijn nachtelijke optredens geheim probeert te houden voor zijn nieuwsgierige vrouw, worstelt hij met de brutaliteit en onderlinge rivaliteit van zijn collega-dragqueens. Om zijn ambities te realiseren zet hij steeds drastischere en schokkendere stappen.

Stiekyt combineert het gekibbel van een uitzichtloos huwelijk met de extravagante beproevingen van een dragact, zoals het ontwijken van de woede-uitbarstingen van een diva, het verwijderen van kauwgom uit je pruik en het perfectioneren van de tuck. Drag kan een bevrijdende, persoonlijke kunstvorm zijn, maar we zien ook de akelige kant van het streven naar de positie van 'Top Bitch'.  

Bijna alle scènes spelen zich backstage af, maar de Zuid-Afrikaanse schrijver-regisseur Etienne Fourie schakelt ook behendig tussen het optimistische verleden en het hachelijke heden van James.

Door het heerlijk kitscherige production design, de flamboyante loverrijke kostuums en de sabotagetaferelen die niet zouden misstaan in Showgirls (1995) of de Werk Room in Drag Race is Stiekyt een film die onbeschaamd zichzelf durft te zijn in al zijn gestoorde, glinsterende glorie.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Zondag 5 februari
19:00 tot 20:40
English subtitles
Camera 4
€ 12,50
Taal
Meerdere talen gesproken, Engels ondertiteld
Duur
100 min
Land
Zuid-Afrika
Jaar
2022
Regie
Etienne Fourie

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

La Tour La Tour

La Tour

zaterdag 4 februari 22:15 tot 23:44
Something You Said Last Night Something You Said Last Night

Something You Said Last Night

zaterdag 4 februari 18:45 tot 20:21
The Whale The Whale

The Whale

zaterdag 4 februari 21:00 tot 22:57

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >