Raak mij aan! Touch me!

Heb jij zelf al eens de kraters op de maan gezien? Of de ringen van Saturnus? En wil je meer weten over wat er allemaal te zien is aan de sterrenhemel?

Doe dan mee aan de workshop Sterrenkundige in-1-dag. Je gaat dan zelf een echte sterrenkijker bouwen en leert ook wat je ermee kan doen. Gedurende een hele dag gaan we samen bezig en kom je van alles te weten. Zo leer je niet alleen hoe je de sterrenkijker moet gebruiken, maar ook wat je dan ziet en hoe bijzonder dat is, wat die zwakke vlekjes in het heelal allemaal zijn. Ook zijn er activiteiten waarin je zelf aan de slag gaat. Om het compleet te maken spreken we nog een keer af tijdens een heldere, donkere avond om samen te gaan sterrenkijken.

De workshop is voor kinderen van 9 t/m 13 jaar. Er is slechts een minimale overlap met eerder georganiseerde kindercursussen. Voorkennis is niet vereist. 

Na afloop van de workshop mogen de kinderen hun eigen gebouwde sterrenkijker mee naar huis nemen.

Jeffrey Bout

De workshop is onder leiding van sterrenkundige Jeffrey Bout. Hij kan enorm veel en enthousiast vertellen over het heelal en is ook thuis in de sterrenhemel. Zijn hele leven is hij al gefascineerd door sterrenkunde en ruimtevaart. Hij studeerde sterrenkunde in Groningen en organiseert onder meer sterrenkundecursussen voor zowel de jeugd als voor volwassenen.


Eten en drinken

De kinderen dienen zelf een boterham mee te nemen voor de lunch. Voor drinken, fruit en snacks wordt gezorgd.

Kids only

Sorry Grote Mensen: de workshop sterrenkundige-in-1-dag is een kinderactiviteit. Er zijn dus alleen kindertickets te koop. De workshop is leuk voor kinderen van 9 t/m 13 jaar.

Stadjerspas

Ben jij in het bezit van een Stadjerspas? Dan hebben wij goed nieuws! Voor de workshop sterrenkundige-in-1-dag geldt een speciale Stadjerspas-aanbieding. Klik op de knop tickets voor de geldende kortingsactie.

Agenda

Dinsdag 28 februari
10:00 tot 16:00
incl sterrenkijker
Cursus 1
€ 75,00

Misschien vind je dit ook leuk

3D-printen@Forum: open inloop 3D-printen@Forum: open inloop

3D-printen@Forum: open inloop

donderdag 9 februari 18:00 tot 21:00
Meet-o-theek: open inloop Meet-o-theek: open inloop

Meet-o-theek: open inloop

donderdag 9 februari 18:00 tot 21:00
De ontdekking van de Melkweg De ontdekking van de Melkweg

De ontdekking van de Melkweg

zondag 12 februari 14:00 tot 16:00

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf kidsactiviteiten in je inbox? >