Raak mij aan! Touch me!

Als dit soort vragen jou bezig houden, dan moet jij zeker deelnemen aan de nieuwe cursus sterrenkunde en ruimtevaart.

Deze cursus is speciaal voor jongeren van 12 jaar en ouder die honger hebben naar kennis over het heelal om ons heen. Gedurende vijf avonden gaat sterrenkundige Jeffrey Bout met de deelnemers echt aan de slag. Er wordt verteld over het heelal, maar we gaan ook praktisch bezig. Ook gaan we zelf het heelal bekijken met een telescoop en waarschijnlijk ook de sterrenhemel ontdekken in een planetarium. Voorkennis is echter niet vereist.

 

Voor wie Jongeren vanaf 12 jaar
Locatie Nieuw Markt 1 | Cursusruimte 3
Data Vr 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10
Tijd 19.00 - 21.00 uur

Bio Jeffrey

Jeffrey Bout is afgestudeerd sterrenkundige en inmiddels zeer ervaren in het vol enthousiasme vertellen over de kosmos. Vele honderden lezingen, cursussen en workshops gaf hij al de afgelopen jaren op basisscholen, middelbare scholen, verenigingen, in een planetarium en onder de echte sterrenhemel. Naast sterrenkunde popularisator is hij docent natuurkunde en elektrotechniek aan de Hanzehogeschool Groningen.

Agenda

Vrijdag 10 september
19:00 tot 21:00
Cursus 3
€ 37,50

Opbouw van de lessen

Les 1: De sterrenhemel ontdekt. Hoe de wetenschap uiteindelijk begreep hoe alles daar boven beweegt. En hoe wij zelf het heelal kunnen bekijken en ontdekken.

Les 2: Op reis door het zonnestelsel... en daarbuiten. Over sterren en planeten en hoe wij zelf kunnen bedenken hoe groot en ver weg alles is.

Les 3: De Melkweg als eiland in het heelal. Over sterrenstelsels ver weg en nog verder en hoe wij zelf daar deel van uitmaken.

Les 4: Exoplaneten en zwarte gaten. Hoe extreem het heelal vaak is en hoe wij zelf daar toch iets bij voor kunnen stellen.

Les 5: Het grote heelal. We zetten onze blik op oneindig en vragen onszelf af wat er voor de oerknal was.

Misschien vind je dit ook leuk

Striptekenen - Superseb and the Forum five Striptekenen - Superseb and the Forum five

Striptekenen - Superseb and the Forum five

donderdag 2 september 15:45 tot 17:15

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on