Raak mij aan! Touch me!

Strijd tussen goed en kwaad waarin de eerste Indonesische vrouwelijke superhel de mensheid probeert te redden.

De eerste Indonesische vrouwelijke superheld maakt haar opwachting in de wereldpremière van Sri Asih: de hedendaagse strijd tussen goed en kwaad van filmmaker Upi, een bewerking van de stripboekenserie uit 1954 van de beroemde R A Kosasih. Upi (de vrouw achter Indonesische kaskrakers als Coklat stroberi, 2007) voelde zich aangetrokken tot dit verhaal vanwege de gewaagde thematiek van de strip in een tijd waarin de patriarchale cultuur nog alomtegenwoordig was. Sri Asih is het vervolg van Joko Anwars Gundala (2019) en de tweede speelfilm in het uitdijende Bumilangit Cinematic Universe (BCU), dat daarmee de greep op het genre van Marvel Cinematic Universe (MCU) naar de kroon steekt.

Samen met Anwar, die ook aan boord was als coscenarist en producent, heeft Upi de retrostrip verplaatst naar het hedendaagse Indonesië. We volgen Alana, die beseft dat ze de reïncarnatie is van de godin Dewi Asih. Ze is geboren tijdens een vulkaanuitbarsting en geadopteerd door een rijke vrouw die haar de vechtkunst bijgebracht heeft. Ze moet leren haar krachten te beteugelen om de duistere machten te verslaan die de mensheid willen vernietigen.

Het intelligente en vermakelijke Sri Asih is een klassiek voorbeeld van hoe je Hollywood verslaat met zijn eigen wapens – en meer dan dat. Met een mengeling van een neo-noirachtig lichtontwerp en martial arts-gevechten is Sri Asih voor liefhebbers van een strijd vol actie met een hoofdpersonage dat volgens Upi "niet alleen een held is voor vrouwen, maar voor iedereen". 

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Vrijdag 3 februari
22:15 tot 00:28
Camera 2
€ 10,00
Taal
Indonesisch gesproken, Engels ondertiteld
Duur
133 min
Land
Indonesië
Jaar
2022
Regie
Upi Avianto

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Blue Jean Blue Jean

Blue Jean

vrijdag 3 februari 16:15 tot 17:52
Luka Luka

Luka

donderdag 2 februari 11:30 tot 13:04
Numb Numb

Numb

donderdag 2 februari 15:15 tot 16:46

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >