Raak mij aan! Touch me!

In de toekomst zijn de heersende Antiques afhankelijk van het speeksel van de arme Bakelites. Twee jonge geliefden zoeken een uitweg. 

Welkom in de toekomst: een halfverlicht, stoffig universum vol storm en oorlog, waar een onbeschermd uitstapje naar buiten kan leiden tot uitdroging en de dood. Om te overleven melken de heersende Antiques hun Bakelite buren voor hun speeksel. Maar de Bakelites plannen een revolutie, met hulp van een onverwachte deserteur van de Antiques.  

De Groningse filmmaker en beeldend kunstenaar Dan Geesin werkte jaren aan zijn dystopische sciencefictionepos Sputum, een zeldzaamheid in de Nederlandse filmwereld. Voor zijn eigen futuristische universum creƫerde hij originele concept art, installaties en backstories van de personages. Dit is meeslepend filmmaken op zijn persoonlijkst en experimenteelst, met een knipoog naar de vroege Cronenberg en Von Trier, een radicaal afwijkend perspectief en zelfs een geheel eigen taal. Maar het is het vertederende liefdesverhaal onder al dat stof en gruis dat het meest beklijft.
 

"De muziek, de taal en de acteurs zijn buitengewoon"
de Volkskrant 13105
"Een volstrekt eigenzinnige sciencefictionfilm"
NRC 13104

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Sputum.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
85 min
Kijkwijzer
Acteurs
Yannick Jozefzoon, Jade Olieberg, Tine Joustra, Guido Pollemans
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Dan Geesin

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >