Raak mij aan! Touch me!

Er is weinig bekend over de ramp die Anna en Hannah zijn ontvlucht en de moeite die zij hebben moeten doen om het afgelegen eiland te bereiken.

Wanneer ze drinkbaar water en een verlaten huis vinden in de duinen, valt Anna terug in haar rol als de verzorger van Hannah. Afstand is zowel noodzaak als een marteling voor de twee geliefden. Hannahs kwetsbare toestand herinnert de twee vrouwen eraan dat de tijd die zij samen hebben ten einde loopt. Op een dag ziet Hannah iemand op het strand. Het wrange noodlot dient zich aan. De indringer is de Dood die de vrouwen gevolgd is naar het eiland.

Corona leverde Urszula Antoniak de inspiratie voor Splendid Isolation. "De dood naderde me", schrijft ze in haar regievisie. "Ik leefde al een tijd in de schaduw van de dood van mijn echtgenoot, of beter: in angst voor de dood. De pandemie confronteerde me daarmee." Ze verwerkte dit in deze minimalistische, allegorische film met een minimaal budget, over twee geliefden die op een verlaten eiland op elkaar zijn aangewezen.

Agenda

Donderdag 7 juli
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
80 min
Kijkwijzer
Acteurs
Anneke Sluiters, Abke Haring, Khadija El Kharraz Alami
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Urszula Antoniak

Misschien vind je dit ook leuk

Dwelling in the Fuchun Mountains Dwelling in the Fuchun Mountains

Dwelling in the Fuchun Mountains

Premièredatum donderdag 7 juli
Elvis Elvis

Elvis

donderdag 30 juni 11:00 tot 13:49
Incroyable Mais Vrai Incroyable Mais Vrai

Incroyable Mais Vrai

donderdag 30 juni 16:45 tot 18:09

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >