Raak mij aan! Touch me!

Spencer speelt zich af tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt.

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel.

Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90, waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. De film is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Steven Knight (Peaky BlindersHummingbird en Locke) schreef het script van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana. Met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.

"Prachtig breekbare Ladi Di-vertolking"
AD 9830
"Magistrale mix van genres"
VPRO Cinema 9832
"Een fabel zonder moraal"
NRC 9833

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Spencer.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
111 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kristen Stewart, Jack Farthing, Sean Harris, Sally Hawkins, Timothy Spall
Land
Duitsland,Chili,Verenigd Koninkrijk,VS
Jaar
2021
Regie
Pablo Larraín

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >