Raak mij aan! Touch me!

In dit tedere speeldebuut worden de verveling van een millennial, transidentiteit en familierelaties verkend tijdens een zomervakantie. 

Twintiger Renata en haar zus Siena gaan een week op strandvakantie met hun uitbundige Italiaans-Canadese ouders. Renata is onlangs ontslagen, maar houdt dat stil voor haar nogal aanwezige moeder. Naarmate het dagenlang luieren op het strand, het kaarten, en de verplichting het vooral ‘rustig aan te doen’, langzaam hun tol beginnen te eisen, zien we hoe het door de toenemende spanning tussen de gezinsleden voor het Renata steeds lastiger is om haar onafhankelijkheid en de behoefte om verzorgd te worden te balanceren.

Waar de weergave van transpersonen in films vaak gepaard gaat met wrede vernederingen en uit elkaar vallende families als gevolg van afwijzing, verkent filmmaker Luis De Filippis (For Nonna Anna, IFFR 2018) het gelaagde verhaal van een liefdevolle en behulpzame familie tijdens een zonovergoten, saaie zomervakantie. Renata wordt geaccepteerd en is geliefd om wie ze is. Haar moeder noemt haar liefkozend "mama". Maar vakantie kan ergernissen en verborgen waarheden uitvergroten – zelfs in de meest hechte families. Something You Said Last Night toont ons een adembenemende aanslag op Renata's veerkrachtige gevoel van eigenwaarde, terwijl ze zich door de gezinschaos manoeuvreert met een onwankelbaar vertrouwen, bij vlagen zelfbewust. De indrukwekkende aanwezigheid van actrice Carmen Madonia houdt alles perfect in evenwicht.

Het resultaat is een ingetogen familieportret dat met liefde is gemaakt, verrijkt met wazige details van de zomer en Renata’s contemplatieve kijk op de wereld als een opgewekte, veelzijdige vrouw, zus en dochter.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Something You Said Last Night.

Taal
Meerdere talen gesproken, Engels ondertiteld
Duur
96 min
Land
Canada, Zwitserland
Jaar
2022
Regie
Luis De Filippis

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Nostalgia Nostalgia

Nostalgia

donderdag 9 februari 15:50 tot 17:58
Saint Omer Saint Omer

Saint Omer

Premièredatum donderdag 9 maart

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >