Raak mij aan! Touch me!

In het kleine Bhutan, dat zo lang verstoken is gebleven van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen inmiddels in sneltreinvaart. Er gaan steeds meer tradities verloren door de moderne communicatiemiddelen.

Sing me a Song opent met fragmenten uit Balmès vorige film Happiness uit 2013, waarin een beeld wordt gegeven van hoe het leven was in Bhutan vóór de moderne ontwikkelingen. De jonge monnik Peyangki belichaamt de schattige onschuld en zuiverheid voordat er wegen worden uitgehouwen in de steile bergen die naar het kleine, onaangetaste Bhutaanse dorp Laya in de Himalaya leiden. Tien jaar later, als onze hoofdpersoon inmiddels 18 jaar is, is daar weinig van over. Peyangki is niet meer zo toegewijd aan zijn studies. Hij brengt veel vrije tijd door op zijn mobiele telefoon met het spelen van videogames, scrollen op het internet of het videochatten met zijn aanstaande vriendin, Ugyen Pelden. In Bhutan, dat zo lang verstoken is gebleven van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen nu in sneltreinvaart.

Het kalme portret van Peyangki en zijn vriendin Ugyen is een bitterzoete kijk op de schermverslaving en de teloorgang van tradities.

"Lijkt bijna onmerkbaar fictie te worden"
de Volkskrant 6130

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Sing me a Song.

Taal
Dzongkha gesproken, Nederlands ondertiteld,Dzongkha
Duur
100 min
Kijkwijzer
Acteurs
Peyangk, Ugyen Pelden, Peyangki
Land
Zwitserland,Bhutan
Jaar
2019
Regie
Thomas Balmès

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks de nieuwsbrief in je inbox? >

Wekelijks de nieuwsbrief in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on