Raak mij aan! Touch me!
Een scherpzinnige, satirische romcom over een getrouwde vrouw uit een intellectueel milieu die als een blok valt voor haar woest aantrekkelijke aannemer.

Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities. 

Simple comme Sylvain is een gewaagde en satirische romcom van Monia Chokri. Het is de derde speelfilm van de in Quebec geboren regisseur en actrice die bekend werd door haar rollen in films van Denys Arcand (La Chute de l'empire américain) en Xavier Dolan (Les amours imaginaires, Laurence Anyways) en is ook te zien in haar eigen nieuwe film. Simple comme Sylvain ging in première tijdens het filmfestival van Cannes in het programma Un Certain Regard.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Simple comme Sylvain.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
110 min
Kijkwijzer
Acteurs
Pierre-Yves Cardinal, Magalie Lépine Blondeau
Land
Canada,Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Monia Chokri

Misschien vind je dit ook leuk

The Holdovers The Holdovers

The Holdovers

do 29 feb van 13:30 tot 15:53

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >