Raak mij aan! Touch me!

'De enige vrienden van de Koerden zijn hun bergen’ zegt Sidik.

In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt hij als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Sidik is er van overtuigd dat de panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar dit gebied. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Hiermee zou zijn geboortegrond eindelijk beschermd zijn.

Op zijn tochten door het ongetemde berglandschap ontmoet Sidik bewoners, stropers, oorlogsweduwen, en overlevenden. Hij deelt herinneringen en noteert hun verhalen in zijn dagboek. Een gesprek met een jongere landgenoot die graag naar Europa wil vertrekken, laat de spanning tussen de verschillende generaties zien en maakt duidelijk dat niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik. De liefde voor deze streek spat van het scherm in deze persoonlijke en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en moederlandsliefde.

Agenda

Woensdag 8 april
19:00 tot 20:33
Camera 4
€ 10,50
Taal
Koerdisch gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
83 min
Land
Nederland
Jaar
2019
Regie
Reber Dosky

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires

Docs

Wekelijks onze filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks onze filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on