Raak mij aan! Touch me!

Spannend drama gebaseerd op de bestseller van New York Times-journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey die decennia van seksuele intimidatie en aanranding in Hollywood onthulde.

In 2017 publiceerden Kantor en Twohey een verhaal dat de wereld zou veranderen. Ze legden het misbruik en seksueel wangedrag van filmmagnaat Harvey Weinstein bloot en doorbraken daarmee een jarenlange stilte rond seksueel geweld in Hollywood. Dit drama van Maria Schrader (I’m Your Man, Unorthodox) volgt de journalisten die volhardden in hun zoektocht naar de waarheid en belicht de moed van de slachtoffers die zich meldden om een serieverkrachter te stoppen. Het werk van Kantor en Twohey was medeverantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging.

She Said is een eerbetoon aan onderzoeksjournalistiek en past in de traditie van films als All The President’s Men en Spotlight. Zoe Kazan en Carey Mulligan vertolken prachtige rollen als de enorm geëngageerde verslaggevers die hun weg door een labyrint van juridische complicaties, geheimhoudingsovereenkomsten en doodsbange getuigen wisten te vinden.

 

"A sensitive, emotionally astute film"
The Guardian 13103
"Een pamflet voor de vrouwelijke stem"
de Volkskrant 13102
"Het sterkst zijn de poëtische scènes"
VPRO Cinema 13101

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor She Said.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
129 min
Kijkwijzer
Acteurs
Carey Mulligan, Zoe Kazan
Land
VS
Jaar
2022
Regie
Maria Schrader

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >