Raak mij aan! Touch me!

De Britse acteur Michael Fassbender won de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië voor zijn vertolking van seksverslaafde dertiger Brandon, die met elke vrouw het bed in duikt maar niet in staat is tot een relatie.

Ook niet met zijn zelfdestructieve zusje (Mulligan), die op een gegeven moment voor zijn deur staat. Schrijnend portret van de machteloze, moderne mens van experimenteel filmmaker McQueen (Hunger, 12 Years a Slave). McQueen is net als zijn hoofdrolspelers Brits, maar de film speelt zich af in New York.

Nagesprek met Dr. Janniko Georgiadis

Na afloop van de film is er een nagesprek met Dr. Janniko Georgiadis. Hij is neurowetenschapper, onderwijskundig onderzoeker en anatoom. Zijn onderzoekpassie is het ontrafelen van hoe bij mensen motivatie werkt. In dat kader onderzoekt hij ook sterke ‘natuurlijke’ motivatoren, zoals seks. Met name is hij geïnteresseerd hoe het humane centrale zenuwstelsel onze seksualiteit aanstuurt, regelt en organiseert. Daarnaast is dr. Georgiadis hoofd van het UMCG lichaamsdonatieprogramma, een zeer belangrijk onderdeel van de training en opleiding van medische professionals zoals chirurgen.

Marvelous Mind

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Marvelous Mind, een initiatief van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen.

Agenda

Maandag 11 juli
19:00 tot 21:10
Special
Camera 2
€ 11,00
Duur
101 min
Kijkwijzer
Acteurs
Michael Fassbender, Carey Mulligan
Jaar
2011
Regie
Steve McQueen

Misschien vind je dit ook leuk

El buen patrón El buen patrón

El buen patrĂ³n

maandag 27 juni 18:50 tot 21:00
Ich Bin Dein Mensch Ich Bin Dein Mensch

Ich Bin Dein Mensch

dinsdag 28 juni 14:15 tot 16:13
Men Men

Men

maandag 27 juni 21:10 tot 23:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >