Raak mij aan! Touch me!

Het verhaal achter de ‘gayest horror movie ever made’, de horrorklassieker A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge. In samenwerking met Roze Filmdagen.

Het meest opvallende element van de horrorcultklassieker A Nightmare on Elm Street-sequel Freddy’s Revenge is wellicht de homoseksuele ondertoon van het scenario. Deze fascinerende documentaire gaat over de verhalen achter de ‘gayest movie ever made’ en de invloed ervan op het publiek en de acteurs. De film maakte destijds van Robert Englund als Freddy Krueger een popcultuuricoon, maar van tegenspeler Mark Patton (de eerste mannelijke ‘scream queen’) is nooit meer iets vernomen. Na 30 jaar in afzondering te hebben geleefd, vertelt hij over hoe zijn Amerikaanse droom een nachtmerrie werd ten tijde van de homofobe aids-crisis in Hollywood.

In de documentaire zien we hoe Freddy 2 de carrière van hoofdpersoon Mark Patton totaal om zeep heeft geholpen omdat de film werd gelabeled als the gay Freddy. En dat was precies tijdens de opkomst van aids, waardoor alles wat riekte naar homoseksualiteit in de ban werd gedaan. Acteurs gingen terug in de kast en veel producties vereisten een bloedtest voordat je een contract mocht tekenen. Patton dook onder in Mexico waar hij een winkeltje runt, maar nu praat hij hier voor het eerst over. Hij toert zelfs door de VS waar hij er nu achter komt hoe belangrijk de film was voor jonge homo's die eindelijk zichzelf op het scherm zagen, en dat in een hele bekende horrorfilm.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Met inleiding | Ma 30 aug

COC Groningen verzorgt een korte inleiding bij de Cinequeer-voorstelling.

Agenda

Maandag 30 augustus
21:00 tot 22:44
Met inleiding
Camera 2
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
99 min
Kijkwijzer
Land
Verenigde Staten
Jaar
2019
Regie
Roman Chimienti, Tyler Jensen

Cinequeer

Uit de kast en op het doek. Iedere laatste maandag van de maand.

Misschien vind je dit ook leuk

The Truman Show

The Truman Show

Truman is een reality tv-ster, zonder dat hij het weet

zondag 12 september 19:30 tot 21:37

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >