Raak mij aan! Touch me!

"I am electric head. I am the nexus one."

De mens/machine. De beperkingen van het menselijk lichaam. Technologieën gekoppeld aan dat lichaam. We hollen hard vooruit de toekomst in en zijn daar tegelijk o zo bang voor. En dat, in alle diversiteit, ziet er allemaal even subliem uit op film. In dit programma wandel je samen met presentator Gerlinda Heywegen over het wankele koord van schoonheid en horror. Body and mind, gemutileerd, of tot kunst verheven.

Bijna altijd zijn mens/machinefilms dystopisch. Of er nu in een Giger-decor een baby-alien uit Sigourney Weaver’s lichaam barst of Joaquin Phoenix innig verliefd verstrengeld raakt met een device. We gaan lekker somberen in het donker van de filmzaal terwijl die dystopische cinema ook een heerlijke uitlaatklep is. Science fiction is now. En in film al heel lang. Altijd al. Met fragmenten uit Tetsuo: The Iron Man, Metropolis, Her, Wall-E en veel meer!

Gepresenteerd door Gerlinda Heywegen

Gerlinda Heywegen is filmprogrammeur, programmamaker en spreker voor verschillende filmvertoners en –festivals in Nederland. Ze coördineert Filmkrant.Live en publiceerde verschillende boeken, zoals The Other Director, over directors of photography.

Let op: verplaatst

Deze talk vindt plaats in Camera 1, in plaats van in de Rabo Studio. Laat je dus niet in de war brengen door de knop "afgelast": de talk gaat gewoon door! Alleen dan in Camera 1.

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on