Raak mij aan! Touch me!

Misschien schrijf je al veel, maar heb je het gevoel dat je geen grip krijgt op de vele werelden en personages die zich in je verbeelding verdringen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag Fantasy en SF schrijft of daarmee zou willen beginnen. Misschien schrijf je al veel, maar heb je het gevoel dat je geen grip krijgt op de vele werelden en personages die zich in je verbeelding verdringen. Of misschien heb je al een hele roman klaarliggen, maar zoek je naar dat laatste duwtje om het naar een uitgever te sturen.  

Auteur Erik Betten geeft in de cursus ‘Fantasy en sciencefiction schrijven’ effectieve tips en richtlijnen die je schrijvende leven een stuk vruchtbaarder kunnen maken. Hij gaat in op de conventies en valkuilen van de genres, de verborgen architectuur van elk goed boek, legt uit hoe je kunt voorkomen dat je vastloopt, en laat zien hoe schrijven een verslavende routine kan worden.

Elk van de zes lessen duurt twee uur. Een deel van de tijd wordt gebruikt voor het bespreken van een vooraf met elkaar gedeeld werk van eigen hand. Door met elkaar te ontdekken welke structuur in je verhaal verborgen ligt, wat de ontwikkeling is die je personages moeten doormaken, hoe je ze effectief door je werelden loodst en welke setting zich daar het beste voor leent, kom je elke les dichterbij je gedroomde resultaat.

Over de docent
Erik Betten debuteerde in 2018 bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff met de near future thriller Quarantaine, die bekroond werd met de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut van het jaar. Daarnaast werkt hij als journalist en publiceerde hij verschillende non-fictieboeken.

Praktische informatie

LocatieCursus 3
DataZa 14/1, 28/1, 11/2, 25/2, 11/3, 25/3
Tijd13.00 - 15.00 uur
Prijs€ 60,00 voor de cursus, kaartverkoop per avond niet mogelijk

Agenda

Zaterdag 14 januari
13:00 tot 15:00
Cursus 3
€ 60,00

Misschien vind je dit ook leuk

Pub Heroes: Dungeons, Dragons & Drinks Pub Heroes: Dungeons, Dragons & Drinks

Pub Heroes: Dungeons, Dragons & Drinks

vrijdag 9 december 19:00 tot 23:00
Tabletop Testing Night Tabletop Testing Night

Tabletop Testing Night

vrijdag 2 december 20:00 tot 23:00

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >