Raak mij aan! Touch me!

Samen Verder is een integratieproject van Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden. Deze vrouwen komen wekelijks een dagdeel bijeen om te praten over onderwerpen die hen bezighouden en om de Nederlandse taal beter te leren lezen en schrijven. Dit gebeurt onder leiding van een maatschappelijk werkster die wordt ondersteund door een vaste groep vrijwilligers.

De groepen zijn ingedeeld op niveau. Als allochtone vrouw leer je dankzij diverse gesprekken de Nederlandse cultuur kennen, je leert de taal beter beheersen en je bouwt een netwerk op. Dit netwerk kan je weer goed gebruiken als je op zoek gaat naar werk of sociale activiteiten. Je wordt op de cursus begeleid naar vervolgcursussen, opleidingen en (vrijwilligers)werk. Als Nederlandse vrouw leer je op je beurt veel over de vele verschillende culturen en achtergronden van de allochtone vrouwen. 

Elke vrouw kan meedoen aan Samen Verder, ongeacht achtergrond, taal- of opleidingsniveau. Ook als je nog niet kunt praten en gaat beginnen met het leren van de taal. Naast de wekelijkse bijeenkomsten ga je geregeld naar theater, musea en film. Iedereen is welkom. Deelname is gratis.

Let op: vanaf 10 dec. zal Samen Verder op de maandagochtend plaatsvinden in Restaurant de Duindoorn, Duindoornstraat 91 in Selwerd. 

 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Samen Verder.

2611

Misschien vind je dit ook leuk

Leesclub Makkelijk Lezen Leesclub Makkelijk Lezen

Leesclub Makkelijk Lezen

donderdag 11 augustus 10:00 tot 11:00
Taalcafé Taalcafé

Taalcafé

woensdag 10 augustus 09:00 tot 11:00