Raak mij aan! Touch me!

Aangrijpend en atypisch rechtbankdrama over een zwangere schrijfster die verslag doet van het proces tegen een Senegalese moeder die terecht staat voor de moord op haar baby.

In de Griekse mythologie is Medea een vrouw die haar kinderen vermoordt om wraak te nemen op haar overspelige echtgenoot. In Saint Omer volgen we Rama, een zwangere journalist die werkt aan een boek over Medea. Het onderzoek voor haar boek voert haar naar Saint Omer, waar ze het proces bijwoont tegen Laurence Coly, een filosofiestudente uit Senegal die terechtstaat voor de moord op haar baby.  Tijdens haar proces pleit ze schuldig, maar beweert ze dat ze behekst was. Bij Rama roept de haast onvatbare daad van de vrouw allerlei ongrijpbare geesten uit haar eigen verleden op en ze komt tot de schokkende ontdekking dat ze veel met Laurence gemeen heeft.

Saint Omer is het speelfilmdebuut van de gevierde documentairemaakster Alice Diop. De film is gebaseerd op een Franse rechtszaak tegen een vrouw die haar baby op het strand door het tij liet meesleuren. Diop baseerde het scenario nagenoeg volledig op de transcripties van die rechtszaak. De film won de Grote Prijs van de Jury tijdens het filmfestival in Venetiƫ, waar de film ook nog bekroond werd als beste debuut.

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

Bekijk online

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Saint Omer.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
122 min
Kijkwijzer
Acteurs
Guslagie Malanga, Kayije Kagame
Land
Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Alice Diop

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >