Raak mij aan! Touch me!

Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev.

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. 

Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. 

Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De film scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film By The Sea. Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing). De film was dit jaar in Denemarken al een enorm box-office succes.

Agenda

Donderdag 1 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
106 min
Kijkwijzer
Acteurs
Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen
Land
Denemarken
Jaar
2022
Regie
Niels Arden Oplev

Misschien vind je dit ook leuk

Dreaming Walls Dreaming Walls

Dreaming Walls

maandag 28 november 18:40 tot 20:10
Jane by Charlotte Jane by Charlotte

Jane by Charlotte

zondag 27 november 12:00 tot 13:39
Vortex Vortex

Vortex

zaterdag 26 november 20:45 tot 23:17

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >