Raak mij aan! Touch me!

Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. Voor jong én oud.

In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. 

Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen. 

Robot Dreams, geregisseerd door Pablo Berger (Blancanieves), ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix in Annecy op het belangrijkste internationale animatiefilmfestival. ‘A delightfully bittersweet animated wonder’ (Indiewire).

Meer animatiefilms in het Forum?

Zet de 23 t/m 26 mei 2024 alvast in je agenda: dan vindt het Forum's eigen filmfestival Framed plaats. Framed is een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Op de hoogte blijven van alle informatie rondom Framed? Schrijf je in voor de filmnieuwsbrief.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Robot Dreams.

Taal
geen dialoog
Duur
103 min
Kijkwijzer
Land
Spanje
Jaar
2023
Regie
Pablo Berger

Misschien vind je dit ook leuk

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >