Raak mij aan! Touch me!

Invloedrijke en doodenge J-horror die bovennatuurlijke elementen combineert met angst voor moderne technologie. Werd een enorme hit in binnen én buitenland, met diverse vervolgen en remakes tot gevolg.

In eigen land was Ringu zo'n grote hit dat er prompt een prequel en sequel volgden op deze horrorfilm over een gedoemde videoband. Na de merkwaardige dood van haar nichtje onderzoekt journaliste Reiko het mysterie van een tape die de dood veroorzaakt van ieder die er naar kijkt, precies een week later. Haar ex bemoeit zich er ook mee en ondertussen moet hun zoontje buiten gevaar worden gehouden.

Ook in het buitenland deed de film het goed: er zijn twee Amerikaanse remakes gemaakt met Naomi Watts in de hoofdrol. Er was flink wat speurwerk voor nodig om de Japanse rechthebbende van de film te vinden, die toestemming gaf voor een exclusieve vertoning in Forum.

Let op: Japans gesproken, Engels ondertiteld

Bron: VPRO

Deze film is onderdeel van het themaprogramma Creatures from the Depths, met baanbrekende, moderne én klassieke monsterfilms uit alle uithoeken van de wereld.

PROGRAMMA

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Ringu.

Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
96 min
Land
Japan
Jaar
1998
Regie
Hideo Nakata

Misschien vind je dit ook leuk

The Exorcist (Director's Cut) The Exorcist (Director's Cut)

The Exorcist (Director's Cut)

zaterdag 4 november 21:00 tot 23:22

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >