Raak mij aan! Touch me!

Een dag vol rebelse mensen, ontmoetingen met inspirerende voorbeelden en empowerment!

Het Rebelse Meisjes Festival

YES! Het Rebelse Meisjes Festival* staat weer op de agenda. Vanwege de coronamaatregelen is het festival verplaatst naar zaterdag 4 juni. Dit betekent dat je volop tijd hebt om je te verheugen op een dag vol rebelse activiteiten en empowerment.

Emma Wortelboer host hét festival over loskomen van het roze stereotype en over kansen voor jezelf creëren. Andere rebelse gasten zijn Linda de Munck, Roos (van Cat Calls of Groningen), GINGE en Coco Ouwerkerk. Een dag bomvol rebelse activiteiten, ontmoetingen met inspirerende voorbeelden en het verbeteren van je skills. Voor power rebels tussen de 12-16 jaar zoals jij!

Het festival

Handig om te weten: jouw festivaldag bestaat uit drie rondes. We starten gezamenlijk en sluiten ook met z'n allen weer af. In de tussentijd zijn er zes verschillende festivalroutes waar je uit kunt kiezen zodra je een ticket koopt. Allemaal vernoemd naar rebelse mensen. Wil je samen dezelfde festivalroute doorlopen? Zorg er dan voor dat je dezelfde power person kiest!

*Het festival is vernoemd naar de boekenserie Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. We benadrukken dat iedereen welkom is op het festival. Of je jezelf nou identificeert als jongen, meisje, beiden of anders.

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Rebelse Meisjes Festival.

Festivalprogramma

 

Opening

We trappen het Rebelse Meisjes Festival af met een gezamenlijke opening. Emma Wortelboer neemt je mee in het doorbreken van stereotypen, het onderwerp feminisme en empowerment. Samen met een panel bestaande uit DJ Hedless, Roos van Cat Calls of Groningen, influencer Linda de Munck en Afra Rijkhoff van de kunstbende én founder van VERS, gaan we dieper in op je eigen grenzen aangeven, de vraag 'wat is bodypositivity?' en hoe zit je lekker in je vel.

Markt

Laat je innerrebel naar boven komen tijdens de markt in de grootste zaal van het Forum: de Rabo Studio. Je kunt een Tuig Tattoo laten zetten en een totebag pimpen met illustrator Megan de Vos. Op zoek naar een nieuwe stijl? Ga dan de kledingruil aan onder luid gejuich van kledingstijliste Hanne Staal, Supberbabe Floor en Clipboard Juul. Neem minimaal drie items mee die je wilt ruilen voor andere parels, zoek op de markt trendwachter Hanne op en laat je stijlen. Shine vervolgens in je nieuwe outfit!

Workshop Female Character Design

In deze workshop helpt Coco Ouwerkerk (online bekend als Colourbee) een beeld te vormen van jouw innerlijke rebelsheid. Een visie hoe jij jouzelf wil zien in de toekomst! Van wetenschapper tot superheld, van popster tot elektricien of zoals Coco zelf, een kunstenaar. Er is geen fout antwoord! Dit beeld ga je vervolgens vastleggen op papier. Deze mag na afloop natuurlijk meegenomen worden om je te blijven herinneren aan hoe jij jezelf ziet in de toekomst. Coco beter leren kennen? Klik hier.

You Go Girl-board

Vervelende opmerking over je kleding, je haar, je hobbies, met wie je zoent of hand in hand loopt, het kan ervoor zorgen dat je soms niet meer helemaal jezelf durft te zijn. In de workshop You Go Girl-board ga je samen met Roos (van Cat Calls of Groningen) visualiseren wie jij bent of wie je zou willen zijn, ongeacht wat anderen hiervan vinden. Zo loop je straks met nog meer confidence over straat, want jij mag er zijn! 

Documentaire

Kies je voor de festivalroute met de documentaire als programma-onderdeel? Dan ga je de docu's Champ! en Ik ben een meisje zien. Twee inspirerende korte films over rebelse mensen.

Champ!

Esma is een veertienjarig kickbokstalent met grootse dromen om ’s werelds beste vechter te worden. Esma heeft ook de constante angst om haar ernstig zieke moeder te verliezen.

Ik ben een meisje

Joppe is een mooi meisje van 14 jaar. Ze heeft een oogje op Brian. Maar wat Brian nog niet weet, is dat ze eigenlijk een jongen is.

Afsluiting

We sluiten het festival gezamenlijk af met Emma Wortelboer. We delen met elkaar wat de eyeopeners waren, wat er geleerd is en waar je mee aan de slag wilt. Aansluitend vieren we de grande finale met een spetterend optreden van GINGE. Aan het einde van de dag ga je zelfverzekerd, blij en empowered naar huis. Je hebt geleerd wat het voor jou betekent om rebels te zijn, dat je voor jezelf op kunt komen en je hebt nagedacht over wie je bent en waar je voor staat. More power to you! Na de afsluiting is er ruimte om je door een professionele fotograag vast te laten leggen in jouw nieuw gestylde outfit!

Festivalroutes

Elke Power Person staat voor een andere festivalroute. Je kiest jouw favoriete persoon en bijbehorende festivalroute zodra je een ticket koopt. Goed om te weten: de festivalroutes bevatten niet allemaal dezelfde onderdelen. Kijk dus goed of de programmaonderdelen die jij zeker weten wilt volgen bij jouw favoriete persoon horen.

Festivalroute

Opening

13.00 - 13.50 uur

Ronde 1

14.00 - 14.45 uur

Ronde 2

15.00 - 15.45 uur

Ronde 3

16.00 - 16.30 uur

Afsluiting

16.30 uur

Nikkie de Jager Gezamenlijk Markt Female Character Design You Go Girl-board Gezamenlijk
Beyoncé Gezamenlijk Markt You Go Girl-board Documentaire Gezamenlijk
Eloise van Oranje Gezamenlijk Documentaire Markt Female Character Design Gezamenlijk
Emma Wortelboer Gezamenlijk Female Character Design Documentaire Markt Gezamenlijk

 

 

 

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Rebelse Meisjes Festival.

Rebelse gasten

Jouw host van het festival is Emma Wortelboer. Naast Emma sluiten er nog veel meer rebelse gasten aan! Zo krijg je een optreden van GINGE en leert Roos (van Cat Calls of Groningen) je een Vision Board maken. Lees snel verder om alle rebelse gasten beter te leren kennen.

Rebelse gasten

Rebelse boeken

  • Vrouwen ; Nederland ; Geschiedenis ; Verhalen
Francesca Cavallo ; Inge Marleen Swinkels
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes [Boek] : 100 bijzondere Nederlandse vrouwen
  • Zwarte vrouwen ; Historische personen ; Verhalen
Lilly Workneh ; CaShawn Thompson ; Marian Spier ; Diana Odero ; Carol Rock ; Sayonara Stutgard
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes [Boek] : 100 verhalen over black girl magic
  • Vrouwen ; Geschiedenis ; Verhalen
Francesca Cavallo, Elena Favilli ; Monique ter Berg
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes [Boek] : 2
  • Obama, Michelle
Michelle Obama, Rob de Ridder
Mijn verhaal [Boek] : becoming
  • Korea ; Japan
Min Jin Lee, Ineke Lenting ; Paul van der Lecq
Pachinko [Boek]
Taylor Jenkins Reid, Lette Vos
De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo [Boek]
  • Interviews
Eva Jinek,
Droom groot [Boek]
Storyworld Storyworld

Storyworld

woensdag 29 juni 10:00 tot 18:00

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >