Raak mij aan! Touch me!

Spannend misdaaddrama gebaseerd op het FBI-ondervragingstranscript van de Amerikaanse klokkenluider Reality Winner.

Bereid je voor om anderhalf uur op het puntje van je stoel te zitten en laat je verrassen door Sydney Sweeney (Euphoria, The White Lotus), die hier de kans krijgt om een heel andere kant van zichzelf te laten zien.

Reality Winner is een doorsnee twintiger: ze is dol op haar huisdieren, houdt van reizen, doet aan CrossFit en deelt selfies met haar volgers op social media. Maar als Reality na wat boodschappen op 3 juni 2017 thuiskomt, treft ze daar twee FBI-agenten aan. Winner, een luchtmacht veteraan en yoga instructeur, wordt ter plekke ondervraagd over haar werk bij de inlichtingendienst en in het specifiek of ze een geheim document heeft gelekt over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. 

Aan de hand van de dialogen die letterlijk uit het originele FBI transcript zijn gehaald, toont Reality wat er die middag in het huis van Winner plaatsvond. Reality ging in première op het 73e Internationaal Filmfestival van Berlijn in februari en heeft daar lovende kritieken gekregen.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Reality.

Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
85 min
Kijkwijzer
Acteurs
Sydney Sweeney, Josh Hamilton
Land
VS
Jaar
2023
Regie
Tina Satter

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >