Raak mij aan! Touch me!

Tijdens deze cursusdag maak je spelenderwijs kennis met de tools die je nodig hebt om een beat te maken, een rap te schrijven en er een clip van te maken.

Je gaat in het eerste deel met het programma FL Studio aan het werk, daarna ga je op zoek naar toffe geluiden die je gaat opnemen en inladen om hier een beat van te maken. Vervolgens ga je een rap schrijven. Je leert alles over rijmschema’s en klankrijm maar ook hoe je creatief allerlei woorden en beelden in je rap kan verwerken. Als laatste ga je met gekke verkleedspullen je eigen clip opnemen en dat mag zo gek of zo relax als jij dat wil. Aan het eind van deze dag ga je naar huis met je eigen coole clip en wie weet is dit de start van je carrière als rapper! Maar het belangrijkste is dat we er een supervette dag van maken!

Jasper Staal
Jasper Staal, de jongste zoon van Groninger zanger Ede Staal, rapt en schrijft teksten vanaf het moment dat hij een pen vast kon houden. Op een oude afgeragde casio begon hij samen met zijn broer Jelger op de zolder met muziek maken. De afgelopen jaren vloog hij muzikaal van hot naar her, met optredens in onder andere Amerika, Engeland en Malta. Maar momenteel zit 'ie weer lekker op z'n nest in Groningen, op zijn volgende muzikale ei te broeden.

Voorbereiding
Alles wat je al eerder geschreven hebt mag mee maar heb je nog niets op papier dan is dat ook prima!

Eten en drinken
De kinderen dienen zelf een boterham mee te nemen voor de lunch. Voor drinken, fruit en snacks wordt gezorgd.

Kids only
Sorry Grote Mensen: de workshop Rapper in-1-dag is een kinderactiviteit. Er zijn dus alleen kindertickets te koop. De workshop is leuk voor kinderen vanaf 7 jaar.

Stadjerspas
Ben jij in het bezit van een Stadjerspas? Dan hebben wij goed nieuws! Voor de workshop Rapper in-1-dag geldt een speciale Stadjerspas-aanbieding. Klik op de knop tickets voor de geldende kortingsactie.

Locatie Forum Groningen; cursusruimt 1
Data woensdag 10 augustus
Tijden 10.00 - 16.00 uur (incl. pauze)
Prijs € 25,00 / Stadjerspashouders € 10,00

 

Agenda

Woensdag 10 augustus
10:00 tot 16:00
Cursus 1
€ 25,00

Misschien vind je dit ook leuk

Schrijver in-1-dag Schrijver in-1-dag

Schrijver in-1-dag

woensdag 20 juli 10:00 tot 15:00
Striptekenaar in-1-dag Striptekenaar in-1-dag

Striptekenaar in-1-dag

dinsdag 16 augustus 10:00 tot 16:00
Superhelden stop-motion Superhelden stop-motion

Superhelden stop-motion

woensdag 13 juli 15:00 tot 16:30