Raak mij aan! Touch me!

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films.

Tjokvol fantastische fragmenten en met verrukkelijke en wonderlijke anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices, waardoor je geheid fan wordt, mocht je dat nog niet zijn. Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson, Christopher Waltz, en anderen over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe beroemde scènes tot stand kwamen, hoe liefdevol hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films.

Hij is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verlaat en volkomen overtuigd van zijn eigen artistieke kunnen, meteen vanaf het begin alles op zijn eigen en unieke manier doet. Zijn filmsets zijn ‘hard-working movie parties’ waar zijn wil wet is, maar hij ook een sfeer creëert van gezamenlijke opwinding en ontdekking. Achter de camera schatert hij om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt, tot de man die op grootse wijze John Travolta en Pam Grier weer terugbrengt in de spotlights.

Hij houdt zoveel van film, tot de meest obscure tv-series toe, dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert en ons na het zien van deze film ook. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze eigenlijk zo snel mogelijk weer opnieuw wil zien. Het is bijna ongelofelijk dat over de regisseur van iconische films als Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill en Django Unchained nooit eerder een film is gemaakt. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor QT8: The First Eight.

Deze film draait nu ook in onze online filmzaal

Online kijken
Taal
Engels gesproken,Nederlands ondertiteld
Duur
101 min
Kijkwijzer
Acteurs
Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Lucy Liu, Zoë Bell, Bruce Dern, Jamie Foxx, Tim Roth, Kurt Russell
Land
VS
Jaar
2019
Regie
Tara Wood

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires

Docs

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on