Raak mij aan! Touch me!

Een intieme documentaire gefilmd over 10 jaar over de worsteling van een kind om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten.

Na twintig jaar het contact met zijn aan borderline lijdende moeder tot een minimum te hebben beperkt, wordt filmmaker Allard Detiger gebeld door de politie. Het huis van moeder is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct noodzakelijk. Allard neemt zo goed als hij kan de verantwoordelijkheid van de zorg voor zijn moeder op zich maar raakt hierdoor steeds meer verstrikt in ruzies en de trauma's uit zijn jeugd. 

Naarmate zijn moeders toestand verslechtert vervagen de harde lijnen die Allard bewust tussen hen had opgebouwd. Hij vervalt hierdoor in oude patronen en wordt gedwongen kritisch naar zichzelf te kijken. Hij probeert om tot acceptatie en liefde voor zijn moeder te komen en te voorkomen dat hij zijn verleden doorgeeft aan zijn jonge dochter. 

Puinhoop, gefilmd over een periode van meer dan tien jaar, is een intieme documentaire over de worsteling van een kind om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten.

Agenda

Woensdag 2 november
19:00 tot 20:23
Camera 4
€ 11,00
Taal
Nederlands gesproken
Duur
85 min
Land
Nederland
Jaar
1900
Regie
Allard Detiger

Misschien vind je dit ook leuk

Beste meneer Bouterse Beste meneer Bouterse

Beste meneer Bouterse

woensdag 12 oktober 19:00 tot 20:45
Mama Mama

Mama

woensdag 23 november 19:00 tot 20:40
Wolf Wolf

Wolf

woensdag 28 september 13:15 tot 14:55

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >