Raak mij aan! Touch me!

VERS organiseert: P. S. Play Safe
(Intimiteit, over alles wat je niet op school hebt geleerd!)

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor P.S. Play Safe VERS.

Op school leer je alles over anatomie, condooms om een banaan doen en het vrouwenstemrecht, maar word je helemaal niet klaargestoomd voor de uitdagingen waar je als student in het echte leven tegenaan loopt: daadwerkelijke intimiteitsrelaties met anderen. Daarom organiseert VERS op 2 oktober vanaf 19:30 het event P.S. Play Safe, waar je alles te weten komt over deze niet onbelangrijke onderwerpen! 🍑 🍆

Tijdens de avond gaat onze host Milou Deelen in gesprek over het juridische aspect van de (vanaf 2024 nieuwe) Wet Seksuele Misdrijven, het communicatieve en praktische aspect rondom consent en grenzen, seks onder invloed, anticonceptie en soa’s. Het wordt weer een interactieve avond, met acts, een spelshow en ruimte voor al je vragen.


De gasten


Martine Goeman is jurist en senior medewerker bij Amnesty International Nederland, waar zij zich bezig houdt met gender en mensenrechten. Al zo’n 3 jaar streed Martine met Amnesty International, activisten en een actiegroep van slachtoffers voor de verandering van de achterhaalde Nederlandse zedenwetgeving, die slachtoffers van misbruik onvoldoende beschermde. Tijdens P.S. Play Safe vertelt ze over de (vanaf 2024) nieuwe Wet Seksuele Misdrijven, zodat jullie alles weten over Nederland’s toekomstige consent-gerelateerd(e) strafrecht en regelgeving.

Legien Warsemito Schenk is MeToo coach, spreker en trainer. Naast haar werk als coach zet ze zich in om seksueel geweld maatschappelijk bespreekbaar te maken, onder meer door haar eigen verhaal openlijk te delen en het gesprek aan te gaan met uiteenlopende partijen. Legien is een van de acht ervaringsdeskundigen in de actiegroep van Amnesty International Nederland, schreef samen met haar man de ‘#MeToo Gespreksetiquette’ en geeft trainingen over (bijvoorbeeld) positieve seksualiteit. Tijdens P.S. Play Safe gaat ze ons daarom meer vertellen over consent in de praktijk: hoe communiceer je jouw grenzen, of wat je prettig vindt? Hoe vraag je eigenlijk om ‘consent’?

Martijn Schokker is voorlichter seksuele en relationele vorming, trainer en projectleider bij het Centrum Seksueel Geweld en GGD Groningen-Drenthe. Hij voorziet trainingen over seksueel overschrijdend gedrag voor (o.a.) studentenverenigingen en de horeca, waarin hij trainees leert hoe je dergelijk gedrag herkent en hoe je hiermee om kan gaan. Tijdens P.S. Play Safe licht Martijn ons voor over seks onder invloed en de risico’s die hieraan vastkleven. Is het namelijk wel oké om met een dronken persoon naar bed te gaan? En wat als je samen gedronken hebt? Hoe maak je hiervan een veilige setting? Kortom: Martijn zorgt ervoor dat jij vanaf nu de verstandigste keuzes maakt!

GGD Groningen, ofwel de Gemeentelijke Gezondheidsdienst, houdt zich met zo’n 450 professionals bezig met de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Tijdens P.S. Plays Safe zijn Marion en Hilde, verpleegkundigen Seksuele Gezondheid, aanwezig tijdens ons Spreekuur. zij vertellen ons meer over veilige seks in de medische context, soa’s, en anticonceptie. Wist je dat er eerder dit jaar een gonnoroe-golf was in Groningen? En dat een condoom eigenlijk na 15 minuten vervangen moet worden? Tegelijk willen steeds meer jonge vrouwen stoppen met de pil. Hilde en Marion vertellen ons hoe zij over deze (en andere) onderwerpen denken vanuit hun dagelijkse praktijk.

Dewi Kadita begon met paaldansen om haar vrouwelijkheid, lichaam en het thema seksualiteit te leren omarmen. Een kunstvorm waarbij seksualiteit en het leren van diens eigen grenzen centraal staat. Dit pad heeft haar gebracht bij het oprichten van RATI agency met haar partner. Met de agency worden er workshops, community dagen en voorlichtingen georganiseerd in het kader van een open blik op seksualiteit, consent en grenzen stellen. Tijdens het evenement van 10 oktober zal Dewi een optreden verzorgen waarbij ze je meeneemt in haar reis, met seksuele vrijheid als eindbestemming.

 


P.S. Play Safe is het tweede deel van een driedelige reeks P.S.-evenementen, die je de kans geeft om dit jaar meer nuttige kennis over jezelf en het leven op te doen dan al die jaren dat je in de schoolbanken hebt gezeten. Tijdens de reeks komen allerlei onderwerpen voorbij; van woningmarkt en studieschuld, tot intimiteit en veiligheid, politiek en fake nieuws.

 

Tijd voor een update van die achterhaalde seksuele voorlichtingsles? Scoor dan nu je kaartje voor P.S. Play Safe!

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor P.S. Play Safe VERS.

Misschien vind je dit ook leuk

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >