Raak mij aan! Touch me!

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen
Dat seks om de man draait
Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het ALLERERGST OOIT? Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe die enge man niet te worden? En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het meesmokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn? Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat jij je minder alleen voelt.

Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, wellicht wat experimentele dans hier en daar, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin. Alleen al omdat je nu zit te twijfelen of je wel naar deze voorstelling wilt, omdat er misschien wel een prominente rol is weggelegd voor okselhaar (brrr) of menstruatiebloed (gatverdamme)*

*Marie Lotte en Nydia ontkennen noch bevestigen dat dit het geval is

Over DAMN, HONEY

Marie Lotte en Nydia kun je kennen van hun boeken, de podcast DAMN, HONEY en het instagramaccount @damnhoneyhetboek. In alles wat ze de wereld inslingeren is hun boodschap: Doe waar je zelf zin in hebt! Ze hebben zelf ook nog van alles te leren en nemen mensen mee in hun zoektocht naar wat feminisme voor hen betekent.

De voorstelling DAMN, HONEY is onderdeel van het podcastfestival in het Forum. Binnenkort volgt hierover meer informatie. 

Agenda

Zaterdag 24 september
20:00 tot 21:30
Rabo Studio
€ 17,50
Acteurs
Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen
Jaar
2022
Regie
Stephanie Louwrier

Misschien vind je dit ook leuk

Tech Stage: In Internet We Trust Tech Stage: In Internet We Trust

Tech Stage: In Internet We Trust

maandag 19 september 20:00 tot 21:30
The Art of DC - The Dawn of Super Heroes The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

zondag 14 augustus 10:00 tot 18:00

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >