Raak mij aan! Touch me!

Charmant, poëtisch en sexy drama over de driehoeksverhouding tussen twee homoseksuele mannen en een Franse lerares. Met Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos.

Op de laatste dag van zijn opnamen in Parijs is de narcistische Duitse filmmaker Tomas zichtbaar gespannen. Hij is een en al strenge nauwkeurigheid als hij zijn figuranten uitlegt hoe ze hun handen moeten houden of wat hun motivatie is als ze een trap aflopen. Op het feest na afloop ontmoet Tomas een jonge onderwijzeres, Agathe. Een dansje ontwikkelt zich tot een flirt en vervolgens tot een passionele nacht samen. De volgende ochtend vertelt Tomas trots aan zijn Britse vriend Martin dat hij met een vrouw naar bed is geweest. Martins reactie is laconiek, maar toch loopt de spanning in hun relatie op. Als Martin er ook een bedmaatje bij neemt, is dat onverdraaglijk voor Tomas.

De grote troef van Passages is het intense acteerwerk van drie van de beste acteurs van dit moment: Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos. Dat de Amerikaanse filmmaker Ira Sachs (Love is Strange, Keep the Lights On) zijn nieuwe film in Parijs draaide met een Europese cast is geen toeval: de persoonlijke, niet-preutse relatiedrama’s van Sachs passen beter in de Europese filmtraditie dan in de Amerikaanse. Met chirurgische precisie ontleedt Sachs de onderlinge machtsverhoudingen in deze driehoeksrelatie, die gekenmerkt wordt door passie, jaloezie en narcisme. Wie gebruikt wie? En hoe open kan een relatie zijn?

Agenda

Zondag 1 oktober
11:55 tot 13:36
Camera 4
€ 11,50
"Pijnlijk eerlijk en prettig direct liefdesdrama"
VPRO Cinema 15563
"Ongeremd eerlijke reflectie op de romantische illusie"
NRC 15562
"Een lust voor het oog"
De Volkskrant 15561
Taal
Engels,Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
91 min
Kijkwijzer
Acteurs
Ben Whishaw, Franz Rogowski, Adèle Exarchopoulos
Land
Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Ira Sachs

Misschien vind je dit ook leuk

Jeanne du Barry Jeanne du Barry

Jeanne du Barry

zondag 1 oktober 10:15 tot 12:22

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >