Raak mij aan! Touch me!

De drie hoofdpersonen in deze rauwe roadmovie, intens neergezet door een jonge cast, schreeuwen om hulp en liefde.

Een naakt lichaam in de duisternis, schreeuwend uit alle macht, zonder geluid te maken. We kijken naar Yousef in het poëtische openingsbeeld van Paradise Drifters. De tiener heeft hulp nodig. Liefde. Of op z’n minst een beetje aandacht. Maar net zoals bij de twee andere hoofdpersonen in deze rauwe roadmovie is er niemand die zich nog om hem bekommert.

Yousef mag zijn jeugdinrichting verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe is zwanger van een loverboy en wordt weggestuurd naar Spanje. Lorenzo wil met drugssmokkel snel geld verdienen. Dat deze drie jongeren elkaar onderweg ontmoeten, wil nog niet zeggen dat ze uit de ellende zijn.

Speelfilmdebutant Mees Peijnenburg deelt harde klappen uit aan zijn personages, een voor een sterk vertolkt door de jonge cast. Een uitweg is niet zomaar gevonden in deze wrede wereld. Maar hoe meer het onderlinge vertrouwen groeit, hoe bevrijdender Paradise Drifters wordt.

Voorfilm: Un Creux Dans Mon Coeur (10 min)

Voorafgaand aan de voorstellingen van Paradise Drifters vertonen we de korte film Un Creux Dans Mon Coeur.

Soms gebeuren er dingen die alles in stilte veranderen. Tot het punt dat niets meer logisch is. Alsof alles vastloopt. Sinds de gebeurtenis die Henri’s leven voor altijd veranderde, is hij alleen, overal. Of hij nu met zijn vrienden is, op feestjes of thuis. Maar er is misschien een manier om troost te vinden.

Filmmaker Mees Pijnenburg draaide deze prachtige korte film in de zomer van 2014 in het noorden van Frankrijk. Het is een mooie mix tussen fictie en documentaire; de hoofdrolspeler en zijn vrienden zijn geen acteurs en komen uit het dorp waar de film zich afspeelt. De film ging in première op het film festival van Berlijn, werd de officiële Nederlandse inzending voor de Oscars en won de Young Director Award (zilver) op het film festival van Cannes.

"Al vanaf de eerste minuten aangrijpend"
VPRO Cinema 4416
"Gedenkwaardig en gevoelig"
de Volkskrant 6351

Agenda

Vrijdag 2 oktober
16:40 tot 18:25
Rabo Studio
€ 10,50
Maandag 5 oktober
21:30 tot 23:15
Laatste voorstelling
Rabo Studio
€ 10,50
Taal
Nederlands gesproken,Nederlands
Duur
85 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jonas Smulders, Tamar van Waning, Bilal El Mehdi Wahib
Land
Nederland
Jaar
2020
Regie
Mees Peijnenburg

Misschien vind je dit ook leuk

Babyteeth Babyteeth

Babyteeth

zondag 4 oktober 20:40 tot 22:50
Été 85 Été 85

Été 85

donderdag 1 oktober 20:50 tot 22:40
Tenet Tenet

Tenet

woensdag 30 september 20:00 tot 22:40

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on