Raak mij aan! Touch me!

Hoe werkt het brein? Hoe goed is jouw geheugen? Wat is dementie? 

Vanaf 14 december krijg je antwoord op deze vragen in Forumbibliotheek Selwerd. Want vanaf die dag opent de derde BreinBieb van Forum Groningen. Je bent van harte uitgenodigd voor deze feestelijke opening. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst. Dat kan door te mailen naar sociaaldomein@forum.nl of via onderstaande knop.

Aanmelden

Agenda

Donderdag 14 december
10:00 tot 11:00
Bibliotheek Selwerd

Programma

10.00 - 10.15 uurInloop met koffie en iets lekkers
10.15 - 10.30 uurWelkom en opening, door Manouska Molema (wethouder Volkgezondheid) en Tineke Runia (voorzitter Alzheimer Nederland, afdeling Groningen)
10.30 - 11.00 uurPresentatie CogFlex onderzoek: Gezond ouder worden door nieuwe dingen te leren door Floor van den Berg (promovenda RUG)
11.00 - 11.15 uurAfsluiting en napraten

Presentatie CogFlex onderzoek

Tijdens de feestelijke opening geeft Floor van den Berg, promovenda van de Rijksuniversiteit Groningen een presentatie over het onderzoek naar ‘gezond ouder worden door nieuwe dingen te leren’, genaamd het CogFlex onderzoek. 

In deze workshop kunnen bezoekers actief deelnemen en zullen zij ervaren hoe leren ervoor zorgt dat ons brein gezond blijft! In het CogFlex-onderzoek worden de effecten van het leren van iets nieuws (namelijk een taalcursus, gitaarcursus, of lezingenreeks) op latere leeftijd onderzocht.

Neem voor of na de opening gerust een kijkje bij de BreinBiebcollectie. Je kunt de materialen meteen lenen als je lid bent van de bibliotheek.

Over de BreinBieb

BreinBieb beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema’s zoals begrijpen en het ‘fit houden’ van het geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Je vindt er boeken en spelletjes voor het activeren van het brein, die je ook kunt lenen. Je kunt ook langskomen met vragen of voor een doorverwijzing naar instanties rondom dit onderwerp in de gemeente Groningen.

Regelmatig wordt er een lezing of workshop georganiseerd rondom BreinBieb. Maandelijks kun je onder begeleiding van een spelleider spellen spelen uit de collectie. Iedereen is welkom!

Over de BreinBieb
Over de BreinBieb

Misschien vind je dit ook interessant

Ontwikkelplein Nieuwe Markt Ontwikkelplein Nieuwe Markt

Ontwikkelplein Nieuwe Markt

donderdag 11 januari 15:00 tot 17:00
Spelochtend BreinBieb Spelochtend BreinBieb

Spelochtend BreinBieb

dinsdag 5 december 10:15 tot 11:30